FAQ

Veelgestelde vragen

 • Wat is een minilening?
 • Een minilening is een kleine lening waarbij u snel over financiële extra ruimte kunt beschikken. Doorgaans kunt u een relatief klein bedrag lenen en dient dit bedrag vrij snel weer afgelost te worden. De looptijd bedraagt in de meeste gevallen 21 dagen, bij sommige aanbieders als Ferratum heeft u de keuze uit meerdere looptijden.

 • Kom ik in aanmerking voor een minilening?
 • Bij de aanvraag dienen er een aantal documenten ingeleverd te worden om de kredietwaardigheid van de aanvrager te kunnen beoordelen. Er is geen BKR check maar wel een kredietcheck. Indien u hier niet doorheen komt wordt de lening afgekeurd. Mensen die bijvoorbeeld in de schuldsanering zitten hebben een te hoog risico en komen hierdoor niet in aanmerking voor een minilening bij Ferratum. De precieze voorwaarden verschillen per geldverstrekker en daarom is het ook van belang dat u goed de voorwaarden bekijkt. Bij sommige aanbieders komen eigen ondernemers bijvoorbeeld ook niet in aanmerking.

 • Hoeveel kan ik lenen?
 • De eerste keer dat u bij Ferratum een minilening wilt afsluiten kunt u maximaal €400,- lenen. Uiteraard is dit afhankelijk van uw kredietwaardigheid, in sommige gevallen zal dit bedrag lager uitvallen. De tweede keer dat u een minilening bij Ferratum afsluit is het mogelijk tot €800,- te lenen. U heeft de keuze uit de volgende bedragen:

  - €100,-
  - €200,-
  - €300,-
  - €400,-
  - €500,-
  - €600,-
  - €700,-
  - €800,-

  De eerste keer kunt u maximaal tot €400,- lenen en alle bedragen die daaronder vallen. De tweede keer en de keren daarop heeft u volledige keuze, mits u kredietwaardig bent.

 • Hoe snel moet ik terugbetalen?
 • U dient een minilening in een korte periode weer af te lossen, dit is afhankelijk per aanbieder en mede afhankelijk van het gekozen product. In de meeste gevallen wordt er verwacht dat u binnen 21 dagen de lening aflost en de aflossingstijd bedraagt maximaal een maand. Op het moment dat u niet binnen de verwachte periode aflost zult u rekening moeten houden met aanvullende kosten. Daarom is het ook van belang dat u goed van te voren nadenkt of u de lening wel binnen de gestelde periode kunt aflossen, indien dit niet het geval is kunt u beter naar andere opties kijken.

 • Wat is een garantstelling?
 • Bij het afsluiten van een minilening wordt er om een garantstelling gevraagd. De geldverstrekker vraagt dit bewijs zodat zij zeker zijn dat het geleende geld weer terugbetaald kan worden. Een garantstelling zorgt er namelijk voor dat iemand anders als het ware de aflossing overneemt op het moment dat u daar zelf niet toe in staat bent. Echter willen of kunnen de meeste consumenten niet bij iemand binnen hun kringen voor terecht, indien dit het geval is kunt u kiezen voor een garantstelling op basis van een verzekering, dit wordt door de meeste aanbieders aangeboden. De verzekering is op dat moment de plaatsvervanger voor de garantstelling, echter worden hier wel kosten voor in rekening gebracht en doorgaans zijn dit de hoogste kosten voor het afsluiten van een minilening.