Waarom een minilening

January 05, 2013

Met een minilening beschikt u vrij snel over extra geld, dit kan handig zijn als u tijdelijk wat extra financiële ruimte nodig heeft. Zit u krap bij kas door bijvoorbeeld onverwachte uitgaven en moet u wachten totdat u weer inkomen binnenkrijgt dan kan een minilening een oplossing bieden. Uiteraard kost geld lenen altijd geld, dus ook een minilening. De aanbieders brengen dan wel geen rente in rekening, maar u betaald wel voor service/administratiekosten.

Probeer daarom te voorkomen dat u niet elke maand een minilening nodig heeft, in dat geval is het wellicht beter uw inkomsten en uitgaven eens goed te controleren. Heeft u een enkele keer extra financiële ruimte nodig dan kan een minilening een gemakkelijke oplossing zijn.

Minilening aanvragen ▸

Voordelen


Met een minilening beschikt u over het algemeen in een vrij korte periode over het geleende geld, echter is dit afhankelijk per aanbieder en dit kan al binnen 10 minuten zijn. Daarnaast kan de korte looptijd voor u een voordeel zijn.

waarom-een-minileningU zit mits u op tijd terug betaald niet lang aan een lening vast, de gemiddelde looptijd bedraagt 21 dagen. Ook met een negatief BKR is het mogelijk een minilening aan te vragen, uw gegevens worden niet opgevraagd of geregistreerd. Dit wordt alleen gedaan bij leningen en hypotheken met een looptijd van minimaal 3 maanden en bij bedragen hoger dan €1000,-.

Nadelen


Het grootste nadeel van een minilening is dat het geld kost. Bij een minilening worden er servicekosten in rekening gebracht, hierdoor betaald u altijd meer terug als het oorspronkelijke geleende bedrag. Daarnaast kunnen de genoemde looptijden ook een nadeel zijn, u moet het geld snel terugbetalen.

Wanneer u niet binnen de genoemde looptijd af kunt lossen zullen hier voorwaarden aan verbonden zijn, hierdoor bent u uiteindelijk nog meer geld kwijt. De naam minilening zegt het al u kunt een relatief klein bedrag lenen, wilt u meer lenen of een langere looptijd krijgen dan is een minilening niet geschikt.