Voor- en nadelen minilening

June 30, 2013

Voor-en-nadelenDenkt u er over na om een minilening af te sluiten? Zet de voor- en nadelen goed op een rij, om een goede keuze te maken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat u alleen in aanmerking komt indien u een vast dienstverband heeft en u daar voldoende inkomen uit krijgt. Aan de andere kant is het aanvragen heel gemakkelijk en kunt u dat na het aflossen van een eerste minilening in bepaalde gevallen zelfs per SMS doen. De looptijd is over het algemeen maar kort, al brengt dit ook relatief hogere kosten met zich mee.

Direct een lening afsluiten


Het belangrijkste voordeel van de minilening is dat u heel snel een lening af kunt sluiten, waarbij u het geld direct tot uw beschikking krijgt. Heeft u een paar tientjes nodig, of gaat het om maximaal €750? Dan kunt u gebruik maken van de minilening, die u vervolgens na 21 dagen weer af dient te betalen. U kunt daar bijvoorbeeld uw salaris voor gebruiken.

Men zal geen BKR toetsing uitvoeren wanneer u een minilening aanvraagt, waardoor u na het afbetalen van het minikrediet geen enkel spoor van de lening achter hoeft te laten.

Hoge (verborgen) kosten


Houd er aan de andere kant rekening mee dat er ook nadelen verbonden zitten aan de minilening. Het risico dat de verstrekker loopt is vrij groot, waardoor deze doorgaans behoorlijke kosten in rekening zal brengen. De rente valt over het algemeen mee, maar let goed op aanvullende kosten. Heeft u bijvoorbeeld een garantstelling of verzekering nodig, krijgt u het volledige bedrag dat u leent op uw rekening gestort en is er sprake van advieskosten? Let goed op deze verschillende elementen en zet de voor- en nadelen van de minilening op een rij op het moment dat u van plan bent om deze af te sluiten.