Verantwoord en verstandig?

January 06, 2013

verstandigUiteraard is geld lenen altijd onverstandig en onverantwoord, geld lenen kost altijd geld! Voor welke lening u ook kiest u betaald altijd meer terug als het oorspronkelijke bedrag dat u geleend heeft. De voorwaarden en kosten verschillen per geldverstrekker en zijn afhankelijk van het bedrag dat u van plan bent te lenen. Het is dan ook belangrijk voordat u een lening aangaat dat u beschikt over de benodigde informatie van lenen en de mogelijke risico’s daarvan. In de folder van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) leest u onder andere welke rechten en plichten hierbij horen.

Wilt u een lening aanvragen bekijk dan of u het antwoord heeft op de volgende vragen:

- Weet ik het zeker?
- Welke informatie beschik ik over lenen?
- Welke leningen zijn er?
- Voor en nadelen aanbieders

Minilening aanvragen ▸

Aanbieders


Wanneer u op het punt staat een lening aan te gaan is het verstandig aanbieders te vergelijken. Bekijk welke geldverstrekker bij u past en voor u de gunstigste voorwaarden hanteert. Alle zaken die een aanbieder hanteert staan vermeld in de voorwaarden, bekijk deze dan ook goed zodat u niet onverwacht voor verassingen komt te staan.

Bedenk wat u wel of niet wilt en realiseer welke financiële verplichting u bij een desbetreffende aanbieder aangaat. Wanneer u niet aan de verplichting voldoet zal dit gevolgen met zich meebrengen, onder andere het gevolg tot extra kosten.

Minilening


Ook een minilening is onverstandig en onverantwoord. Geld lenen kost altijd geld, dus ook bij een minilening. U betaald dan wel geen rente, maar er worden wel service/administratie kosten in rekening gebracht. Deze vorm van lenen kan een oplossing bieden als u voor een korte periode extra financiële ruimte nodig heeft.

Door de korte looptijd is dit dan ook een tijdelijke oplossing. Kunt u niet binnen de looptijd aflossen dan is het zeer onverstandig een overeenkomst af te sluiten. Ook wanneer u vaker een minilening aanvraagt is het beter uw uitgaven te controleren en beperken. Een minilening is een gemakkelijke en snelle oplossing voor een ieder die een enkele keer tijdelijk extra geld nodig heeft.