Uitkering en minilening aanvragen

October 07, 2013

Minilening-aanvragenHeeft u een uitkering en wilt u een minilening aanvragen? Dat kan gewoon online, waardoor dit bovendien al binnen een paar minuten geregeld kan zijn. Heeft u eerder al eens een minilening ontvangen en deze weer netjes terugbetaalt? Dan is de kans groot dat uw gegevens nog bekend zijn en het voldoende is om aan te geven welk bedrag u wenst. Indien dit voor u de eerste keer is om met een uitkering een minilening aan te vragen is het van belang wat meer gegevens te delen, zodat de verstrekker weet dat u het geld terug kunt betalen.

Paar honderd euro lenen


U kunt bijvoorbeeld een paar honderd euro lenen wanneer u een uitkering heeft, op het moment dat de wasmachine of de koelkast het ineens niet meer doet. Indien u geen geld beschikbaar heeft om deze apparaten te vervangen is het een uitstekend idee om naar andere bronnen van geld te zoeken. Een minilening kan dan uitkomst bieden, aangezien het BKR er dan niet aan te pas komt. Zorg er in ieder geval dat u 21 jaar of ouder bent, aangezien u daarnaast voldoende heeft aan een uitkering die voldoende hoog is.

Terugbetalen met uitkering


U kunt de minilening terugbetalen met de uitkering, door rekening te houden met het moment waarop u de uitkering ontvangt. Een minilening heeft doorgaans een looptijd van 21 dagen, waardoor het na die periode van belang is om het geld weer netjes terug te betalen.

In veel van de gevallen hoeft u geen rente te betalen, maar wordt er bij het overmaken van het bedrag een klein percentage kosten achter gehouden. U zorgt er daarmee eenvoudig voor dat u met een uitkering een minilening aan kunt vragen, zodat u voldoende geld achter de hand heeft om uw uitgaven te doen.