Soorten leningen

March 04, 2013

Er zijn vele soorten leningen. Indien u geld wilt lenen heeft u de keuze uit wel tientallen soorten leningen. Echter zijn er wel grote verschillen tussen de leenvormen. Daarom is het verstandig indien u een lening wilt afsluiten dat u zich eerst goed verdiept in de leenvorm, daarna kunt u geldverstrekkers vergelijken om te kijken wie u het beste aanbod kunt doen.

Persoonlijke lening


Een persoonlijke lening, ook wel bekend als een PL is een veelgebruikte kredietvorm. Bij het afsluiten van de lening wordt het bedrag, de looptijd en de rente vastgezet. Hierdoor betaald u altijd hetzelfde maandbedrag bestaande uit aflossing en rente.

Doorlopend krediet


Een doorlopend krediet is een flexibele lening, u spreekt van te voren de leensom af. Dit is het limiet wat u mag opnemen en over het opgenomen deel dient u rente te betalen. Bij deze kredietvorm kunt u gedeeltelijk of geheel opnemen, ook tussentijds tot maximaal het afgesproken limiet. Tevens kunt bij vele geldverstrekkers boetevrij extra aflossen.

Rood staan op betaalrekening


Dit is een populaire kredietvorm, veel mensen zien rood staan niet als lening echter is dit uiteraard wel het geval. Over het algemeen is deze vorm zeer ongunstig gezien de geldverstrekkers hierover een hoge rentevergoeding berekenen.

Creditcard


Een creditcard wordt ook vaak wel gezien als een betaalmiddel. Een creditcard wordt vaak als handig beschouwd gezien de card wereldwijd gebruikt kan worden. Over het opgenomen deel betaald u uiteraard wel rente.

Huurkoop


Deze vorm wordt vaak gebruikt bij het aanschaffen van een auto, het geleende bedrag is gebonden aan een vast object. Echter bent u pas eigenaar van het object zodra al het geld terugbetaald is, daarvoor is de geldverstrekker de eigenaar.

Minilening


soortenEen minilening is een lening met een korte looptijd van gemiddeld 21 dagen. Ook gaat het vaak om een lage leensom tot maximaal € 1000,- Deze vorm is populair onder mensen die snel over extra financiële ruimte willen beschikken. Echter dient u wel rekening te houden dat de looptijd zeer kort is en dat de geldverstrekker het geleende bedrag op dat moment terug wilt.

Minilening aanvragen ▸