Snelle lening

November 23, 2013

Heeft u snel financiële extra ruimte nodig en wilt u hiervoor een lening aangaan? Dan kan een minilening uw oplossing zijn, mits het om een relatief klein bedrag gaat. Bij sommige aanbieders heeft u het bedrag al binnen een kwartier op uw rekening staan, u dient dan doorgaans wel al een keer eerder bij deze aanbieder geld geleend te hebben. Anders duurt uw aanvraag periode iets langer, echter is dit doorgaans ook al binnen één werkdag.

Aanvraagprocedure en eisen


Snel-lenenAfhankelijk van hoeveel geld u wilt lenen kunt u een minilening aanvragen, dit is vaak minimaal 100 euro en maximaal 1000 euro. Echter is het bij de meeste geldverstrekkers wel zo dat u de eerste keer tot een maximaal bedrag kunt lenen. Bijvoorbeeld bij Ferratum kunt u de eerste keer maximaal 400 euro lenen. Ook dient u een garantstelling te kunnen aanleveren, anders dient u hier een aparte verzekering voor af te sluiten.

Uiteraard stelt de aanbieder ook een aantal eisen. Zo mag u doorgaans bijvoorbeeld geen eigen ondernemer zijn, dient u over een minimum leeftijd te beschikken en een minimum inkomen. Groot voordeel is dat er niet naar uw lopende schulden gekeken wordt, er wordt geen BKR check uitgevoerd en tevens wordt de minilening ook niet bij het BKR aangemeld.

Dat neemt niet weg dat u zelf goed dient te kijken naar uw financiële situatie voordat u de minilening afsluit. De minilening heeft een korte aflostijd, doorgaans maar een maand. Indien u niet binnen deze maand terug kunt betalen zullen de kosten behoorlijk hoog oplopen.

Vergelijken


U doet er verstandig aan meerdere geldverstrekkers te vergelijken. Kijk waar u de goedkoopste minilening kunt afsluiten tegen de beste voorwaarden. Let overigens niet alleen op de kosten voor het afsluiten van de minilening, maar ook op de kosten voor een eventuele garantstelling. Dit is waar de aanbieder vaak het meeste op verdiend.