Minilening te laat terugbetalen

July 28, 2013

Heeft u een minilening afgesloten en slaagt u er niet in om deze op tijd terug te betalen? Houd er rekening mee dat de kredietverstrekker het geld toch terug zal willen, waardoor de kans groot is dat u te maken krijgt met aanvullende kosten. Lees de voorwaarden er op na, maar ga er vanuit dat er in de meeste gevallen een verlenging van het krediet plaats zal vinden. Dit kan plaatsvinden in de vorm van een regulier krediet, maar het is ook mogelijk dat er een nieuwe minilening voor u wordt afgesloten.

Reguliere lening


RegulierIndien de verstrekker de minilening omzet in een reguliere lening is de kans groot dat het gaat om het bedrag dat u heeft geleend, plus de kosten voor deze minilening. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een BKR notering en dat u de lening alsnog terug dient te betalen.

Het is verstandig om zelf goed te kijken naar de termijn van de minilening (doorgaans 14 of 21 dagen) en ervoor te zorgen dat u het geld op tijd terug kunt betalen. Zorg ervoor dat u bijvoorbeeld uw salaris gestort krijgt, voordat u de minilening dient af te lossen.

Verleningen met of zonder kosten


In een aantal andere gevallen zal er opnieuw een minilening voor u worden afgesloten, zodat u weer 14 of 21 dagen de tijd heeft om het bedrag af te lossen. In veel van de gevallen dient u aanmaningskosten te betalen, die gemakkelijk op kunnen lopen tot €10. Afhankelijk van het bedrag dat u leent kan dit een aardig percentage vormen, waardoor het verstandig is de lening op tijd terug te betalen.

Gebruik de minilening alleen wanneer u tijdelijk wat extra geld nodig heeft en u dit weer op tijd kunt aflossen, zodat u verder niet in de problemen komt.