Minilening en overlijden

November 09, 2013

Sluit u een minilening af en komt u te overlijden? Dan zal het krediet afgelost moeten worden, bijvoorbeeld door uw nabestaanden. Nabestaanden hebben de mogelijkheid om een erfenis te accepteren of te weigeren, waarmee ze bijvoorbeeld hoge schulden kunnen voorkomen. In de meeste gevallen gaat het bij een minilening om maximaal een paar honderd euro, waardoor de kosten vaak binnen de opbrengsten zullen vallen. Dat neemt niet weg dat u bij het afsluiten van een minilening na dient te denken over wat er gebeurt in het geval van overlijden.

Verzekering afsluiten


OverlijdenU kunt de kosten naar uw nabestaanden doorschuiven, maar het is aan de andere kant ook mogelijk om hier een verzekering voor af te sluiten. Op die manier zorgt u ervoor dat u de eventuele kosten voor uw nabestaanden af kunt dekken en een verzekeraar deze op zich zal nemen. Aangezien de kans klein is dat u tijdens de korte looptijd van de minilening komt te overlijden, is de premie die u betaalt over het algemeen maar laag. Voor maximaal een paar euro kunt u zich hier goed tegen verzekeren.

Aanvullende kosten


Dit neemt aan de andere kant niet weg dat het aanvullende kosten met zich meebrengt. Wilt u zich bij het afsluiten van een minilening verzekeren tegen overlijden, dan zullen de kosten oplopen of zal u minder geld op uw rekening ontvangen. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en kom op die manier tot een goede keuze met betrekking tot de verzekering die u wel of niet afsluit.