Minilening aanvullende kosten

December 09, 2013

Wilt u een minilening afsluiten, maar bent u benieuwd naar de kosten die hierbij komen kijken? Uiteraard is dit afhankelijk van de aanbieder waarvoor u kiest, de ene aanbieder hanteert een hoger tarief als de ander.

Garantstelling


Een minilening dient u in een relatief korte periode terug te betalen aan de geldverstrekker, doorgaans binnen 21 dagen. Echter wilt de geldverstrekker er zeker van zijn dat u de minilening terug kunt betalen. Daarom wordt er een garantstelling gevraagd, waardoor een ander persoon de aflossing van u over kan nemen.

Aanvullende-kostenEchter kan het zo zijn dat u niemand kunt vinden die garant wilt staan voor uw lening, of dat u anderen hier eigenlijk liever niet over wilt vertellen. In dit geval is het mogelijk om een verzekering af te sluiten, deze verzekering staat dan garant voor de minilening. Dit zijn extra bijkomende kosten, maar misschien wel uw enige mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de minilening. Houdt u er wel rekening mee dat dit hoge kosten zijn en dat deze soms wel kunnen oplopen tot 10 procent op het totale bedrag van de lening.

Te laat terugbetalen


Indien u de minilening niet optijd terugbetaald is het mogelijk dat de geldverstrekker extra kosten in rekening brengt. In sommige gevallen is het mogelijk opnieuw een minilening af te sluiten, waardoor de eerste lening afgelost kan worden en u weer een periode extra heeft om het bedrag af te lossen. Echter brengt de aanbieder wel weer opnieuw alle kosten in rekening voor de nieuwe minilening. Indien u dus niet op tijd terug kunt betalen is het wellicht verstandiger geen minilening af te sluiten. Kijk eventueel naar andere leenmogelijkheden.