Geld lenen zonder BKR

August 25, 2013

Wilt u geld lenen zonder BKR codering? Dan kan een minilening daarvoor de oplossing zijn. Tevens wanneer u al over een BKR codering beschikt is het mogelijk toch geld te lenen, met een minilening. Echter kan dit bij sommige aanbieders wel problemen opleveren.

Wat is BKR?


Geld-lenenBKR staat voor het Bureau Krediet Registratie en zij houden van alle personen in Nederland bij of zij een krediet hebben afgesloten. Het doel hiervan is de kredietwaardigheid van een desbetreffend persoon te kunnen vaststellen. Geldverstrekkers kunnen op deze manier beoordelen of het verstandig is een nieuwe lening te verstrekken. Indien u een betalingsachterstand heeft op een bestaande lening wordt het moeilijker een nieuwe lening af te sluiten. Eigenlijk is het een soort beschermiing voor consumenten zodat de niet te veel kunnen lenen. 5 jaar na afbetaling van een lening zijn deze gegevens niet meer zichtbaar.

Geld lenen met BKR codering


Heeft u een BKR codering? Doorgaans is het alsnog mogelijk geld te lenen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het openstaande leenbedrag wordt er gekeken of de geldverstrekker u een nieuwe lening wilt geven. Indien u geen geldverstrekker kunt vinden kan een minilening de oplossing bieden. Een minilening is doorgaans zonder BKR codering. Dit houdt in dat u kunt lenen met een BKR codering, maar ook dat de lening niet geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie.

Houd er echter wel rekening mee dat u een minilening in een relatief korte periode moet terugbetalen. Indien u zich niet aan deze afspraak kunt houden kunt u beter geen minilening afsluiten, de kosten kunnen namelijk enorm hoog oplopen indien u niet op tijd terug betaald.