Garantstelling

May 19, 2013

Een garantstelling voor een minilening biedt een vorm van zekerheid, op basis waarvan men u een bedrag van een paar honderd euro uit kan lenen. U sluit een minilening over het algemeen af voor een periode van 21 dagen, waardoor u het geleende geld snel weer terug dient te betalen.

Men wenst er zeker van te zijn dat u hier daadwerkelijk de mogelijkheid toe heeft. Met een garantstelling voor een minilening zorgt u er als het ware voor dat een ander de aflossing overneemt, indien u daar zelf op dat moment niet toe in staat bent.

Garantstelling minilening met verzekering


GarantstellingU kunt een persoonlijke garantstelling voor een minilening aanbieden, bijvoorbeeld door een vriend of familielid bereid te vinden de schuld over te nemen indien u daar niet aan kunt voldoen. Kunt u niemand vinden die dit voor u wilt doen, of vertelt u anderen liever niet over de minilening? Dan heeft u ook de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Deze zorgt voor de garantstelling voor de minilening, via een commerciële aanbieder. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zullen zijn, maar dat het wellicht uw enige mogelijkheid is om de minilening af te sluiten.

Kosten voor garantstelling


De kosten voor een garantstelling voor een minilening kunnen aardig oplopen op het moment dat u hier een verzekering voor afsluit. Zie het als een vorm van vergoeding voor de lening, net als de rente die u betaalt. Probeer de kosten van de verzekering uit de drukken als een percentage van het bedrag dat u leent.

Betaalt u bijvoorbeeld €10 voor de verzekering, om €100 te lenen? Dan levert 10 / 100 een kostenpercentage van 10% op. Kiest u voor een persoonlijke garantstelling voor een minilening? Dan zijn hier doorgaans geen kosten aan verbonden, maar kunt u de ander natuurlijk wel wat aanbieden.