Doorlopend krediet

March 10, 2013

Een doorlopend krediet is een consumptief krediet, dit houdt in dat er met de krediet verstrekker van te voren een maximaal leenbedrag afgesproken wordt. Het maximale leenbedrag is de kredietlimiet en totdat bedrag kunt u geld opnemen op elk gewenst moment. Zodra u geld opneemt uit het krediet gaat u rente betalen, de rente is alleen van toepassing op het opgenomen bedrag.

Er is geen looptijd, u bent volledig vrij wanneer en hoeveel geld u opneemt en tevens wanneer u het openstaande bedrag weer aflost. Dit laatste is afhankelijk van welke vorm u gekozen heeft, er is een aflossingsvrije vorm en een variant waarin u een bepaalde percentage verplichte aflossing heeft. Tevens is het mogelijk afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Voordelen doorlopend krediet


  • Flexibele leenvorm, aflossen en opnemen wanneer u dat wilt
  • Voordeligere maandlasten in vergelijking met andere leningen
  • Geen looptijd

Nadelen doorlopend krediet


  • Variabele rentepercentage
  • Vereist discipline met betrekking tot aflossing en het gemak daarvan
  • Risico tot langdurige lening, indien telkens opnieuw geld opgenomen wordt

Doorlopend krediet geschikt voor mij?


GeschiktEen doorlopend krediet is geschikt voor een ieder die een flexibele lening wenst. Weet u van te voren niet precies hoeveel u wilt lenen en wilt u geld over meerdere momenten opnemen, dan kan een doorlopend krediet geschikt voor u zijn. Echter dient u wel rekening te houden met het feit dat de lening een lange duur kent indien u niet aflost en regelmatig geld opnieuw opneemt.

Wilt u een bedrag lenen voor een eenmalige uitgave en een product met een relatief kort levensduur als een auto, dan is wellicht een persoonlijke lening geschikter. Deze lening kent een vast rentepercentage en een vaste aflossing, hierdoor bent u zeker dat de lening daadwerkelijk afgelost zal worden binnen een bepaalde periode.

Minilening aanvragen ▸