Creditcard

April 06, 2013

CreditcardEen creditcard is net als een minikrediet ook een krediet, maar dan in pasformaat. Doorgaans wordt een creditcard aangevraagd om te beschikken over extra financiële middelen. Echter is de creditcard ook een handig betaalmiddel tijdens vakanties of online winkelen.

Het voordeel is dat het een universeel betaalmiddel is en bijna overal te wereld geaccepteerd wordt.

Net als bij een betaalrekening betaald u bij de meeste geldverstrekkers ook een jaarlijkse bijdrage voor de creditcard. De jaarlijkse bijdrage is mede afhankelijk van het gekozen limiet, hoe hoger het limiet hoe hoger de bijdrage.

Is het een lening?


Bij het afsluiten heeft u doorgaans de keuze uit gespreid betalen of aan het einde van de maand het openstaande bedrag in één keer terugbetalen. Als u voor gespreid betalen kiest dan wordt het als een lening gezien en daardoor ook aangemeld bij het BKR.

Gespreid betalen houdt in dat u maandelijks een gedeelte van het openstaande bedrag terugbetaald inclusief rente. Let op dat deze rentes vaak erg hoog liggen.

Kiest u ervoor dat u de bedragen aan het einde van de maand in één keer terugbetaald, dan betaald u geen rente over de aankopen.

Voordelen


- Universeel betaalmiddel
- Geschikt voor online aankopen
- Kan als borg dienen
- Vaak gratis aankoopverzekering op uw gekochte spullen
- Achteraf betalen indien u nu geen geld heeft

Nadelen


- Fraudegevoelig
- Contant geld opnemen kost geld
- Hoge rentes over opgenomen bedrag
- Geld lenen kost altijd geld, ook een creditcard
- Jaarlijkse bijdrage

Creditcard aanvragen


Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen, zeker wanneer u wilt kiezen voor gespreid betalen. Er wordt gekeken naar uw bestaande leningen en naar uw inkomen. Aan de hand van uw inkomen kan de maximale bestedingslimiet vastgesteld worden, geldverstrekker willen immers ook enige zekerheid.