BKR en minilening

February 16, 2013

Heeft u een BKR registratie en wilt u toch een (klein) bedrag lenen? Dat is mogelijk met een minilening. Men voert geen controle uit bij het BKR en registreert het bedrag dat u graag wilt lenen ook niet. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er enkele voorwaarden verbonden zijn aan de lening.

Houdt er bovendien rekening mee dat de kosten gemakkelijk op kunnen lopen, aangezien de geldverstrekker een vergoeding wenst voor het risico dat men loopt door u de minilening aan te bieden.

Geen controle bij BKR


Wanneer u kiest voor een minilening kunt u een bedrag tot net onder de €1.000 lenen. Men zal deze lening niet aanmelden bij het BKR en er wordt ook geen BKR check uitgevoerd om na te gaan of u eventueel al leningen hebt lopen. Het gaat om relatief kleine bedragen, waardoor de minilening het best kan worden vergeleken met het lenen van een goede vriend of iemand uit de familie.

Bovendien betaalt u geen rente over de minilening, maar het is vaak wel noodzakelijk om iemand garant te laten staan, of daar een professionele organisatie voor in te schakelen (tegen betaling).

Voorwaarden minilening


Houd er daarnaast rekening mee dat men voor de minilening geen BKR check uit zal voeren, maar dat dit niet wegneemt dat u aan enkele voorwaarden dient te voldoen. Bij Cashbob en Minilening dient u bijvoorbeeld te beschikken over een inkomen van €1.100 of €1.200 per maand en mag u geen student meer zijn.

voorwaardenDaarnaast is het als zelfstandige of als uitzendkracht niet mogelijk om er geld te lenen. Op die manier probeert men het risico van de minilening te beperken en is een check bij het BKR niet nodig, waardoor u er zelfs met een negatieve registratie geld kunt lenen.

Minilening aanvragen ▸