Auto-lening

April 20, 2013

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen, maar beschikt u zelf niet over voldoende financiƫle middelen? Het is dan een optie een autolening aan te gaan om uw toekomstige auto geheel of gedeeltelijk te financieren.

Waar afsluiten?


minilening-afsluitenOver het algemeen sluiten veel mensen binnen Nederland een krediet af voor de aanschaf van een auto. U kunt zowel kiezen voor de bank, een kredietverstrekker of de financieringsmogelijkheden die de autodealer u kunt bieden. Daarnaast biedt de autodealer soms een mogelijkheid tot een uitgestelde betaling, u betaald dan op een later moment het bedrag. Vaak gebeurt dit in de vorm van een 50/50 deal, waarbij u de eerste helft meteen betaald en de andere helft binnen 2 jaar.

Lost u binnen 2 jaar het volledige bedrag af, dan is dit doorgaans zonder rente. Echter gaat u na deze 2 jaar wel rente betalen indien u nog niet volledig afgelost heeft.

Hoe werkt een autolening?


U gaat voor een bepaald bedrag een financiering aan bij een gewenste partij, dit kan het gehele bedrag zijn of een deel hiervan. Aan de hand van uw inkomen wordt het maximale leenbedrag vastgesteld, het is dus niet zo dat u een onbeperkt bedrag kunt financieren.

Doorgaans is de autolening in vorm van een persoonlijke lening, dit houdt in dat u een vast bedrag per maand betaald bestaande uit rente en aflossing. U kiest zelf de gewenste looptijd kiezen en gedurende de looptijd betaald u elke maand hetzelfde bedrag. Overigens is het niet mogelijk geld op te nemen over afgeloste bedragen.

Let echter wel op dat u niet voor een dermate lange looptijd kiest. Het is namelijk zonde wanneer de looptijd langer is als de levensduur van uw auto. Het risico hiervan is dat u nog steeds aan het aflossen bent, maar wel al weer een nieuwe auto nodig heeft.