Aanvraagprocedure minilening

July 13, 2013

Wilt u een minilening aanvragen? Dit kunt u gewoon online doen, waardoor u er de deur niet voor uit hoeft. In plaats daarvan is het voldoende om via het internet aan te geven welk bedrag u wilt lenen. Vervolgens dient u uw gegevens in te voeren en over het algemeen een aantal documenten toe te sturen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u aan kunt tonen dat u inderdaad voldoende inkomen heeft uit een vast dienstverband. U kunt die inkomsten immers gebruiken om het bedrag dat u wenst te lenen op tijd terug te betalen.

Bedrag kiezen en gegevens invoeren


bedrag-kiezenGaat u een minilening aanvragen? Dan is het verstandig om vooraf alvast na te denken over het bedrag dat u wilt lenen, bijvoorbeeld omdat u een rekening heeft ontvangen die u er op dit moment even niet bij kunt hebben. Wilt u bijvoorbeeld €150 lenen om een rekening voor het licht te voldoen? Geef dit tijdens de aanvraagprocedure voor de minilening al aan, zodat de verstrekker hier rekening mee kan houden.

Vervolgens is het van belang om een aantal gegevens in te voeren, zoals die met betrekking tot uw naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer om contact met u op te nemen. Vergeet ook uw bankrekeningnummer niet, zodat u het geld gestort kan krijgen.

Documenten toesturen en geld ontvangen


Vervolgens zal de aanvraagprocedure voor de minilening gestart worden. Heeft u opgegeven dat u een vast inkomen heeft? Dan is het van belang om bijvoorbeeld een jaaropgave of een salarisstrook op te sturen, waarmee u dit aan kunt tonen. Verder dient u er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de verstrekker weet dat u echt degene bent die het krediet aanvraagt. Stuur de documenten toe, zodat de verstrekker uw aanvraag verder in behandeling kan nemen, goed kan keuren en het gewenste bedrag naar u over kan maken.